Hoe heb ik mijn webshop opgestart?


''Het was mijn droom om een eigen "winkeltje" te beginnen, en dromen moet je waarmaken toch?''

Zoals ik in het gezicht achter; N - by Nina al vertelde, was het voor mij al jaren een droom om een eigen "winkeltje" te beginnen. Na de geboorte van onze dochter ben ik van een full-time baan als Tandartsassistente partime gaan werken... dit leek mijn kans om iets naast mijn beroep ook eindelijk mijn droom waar te maken. 

Naast de zorg voor Nina leek het mij dus erg leuk om tussendoor mijn eigen webshop te gaan runnen. Bijvoorbeeld de avonden, op mijn "vrije" dagen, en heel af en toe in het weekend?! Maar natuurlijk wilde ik ook nog wel tijd voor mijn gezin overhouden. 

Na de geboorte van Nina was ik opzoek naar mooie, luxe babykleding, maar waar vind je dat zo snel? Ik heb werkelijk het hele internet afgestruind, maar telkens niet wat ik echt zocht. Ook speenkoorden en leuke haaraccessories waarvan ik het perfecte plaatje in mijn hoofd had kon ik nergens vinden.

Na lang zoeken heb ik me erbij neergelegd, want tsja als je zelf zo goed weet hoe je het hebben wil dan gaan we toch gewoon zelf aan de slag?! Zo gezegd, zo gedaan... stofjes besteld op internet, lijm, schaar, naald en draad en beginnen maar.

Mijn eerste project was haarbandjes maken, te leuk om te doen omdat het natuurlijk leuk was om dit te maken voor je eigen kindje. Ook een bijpassend speenkoord erbij... en jahoor, waar ik al zolang naar opzoek was, heb ik gewoon zelf kunnen maken!

Na zoveel leuke en positieve reacties gekregen te hebben, heb ik ze als hobby op bestelling gemaakt. Maar dit liep uit de hand, ik werd door andere (web)winkeliers benaderd of ik haarbandjes en speenkoorden voor hun (web)winkel wilde gaan maken... ''natuurlijk, wil ik dat, ze zijn over 1,5 week klaar'', toen wist ik nog niet hoeveel ze er af wilden nemen. ''Doe er maar 30 stuks''... en toch bleef het leuk om hiermee aan de slag te zijn. Na al die leuke bestellingen dacht ik... hier moet ik verder mee, dit is mijn kans om mijn droom waar te maken, ook al is dat natuurlijk wel een grote stap en ook spannend om dit uit te gaan voeren.

Na een plan wat helemaal in mijn hoofd zat deels op papier gezet te hebben, heb ik toch de stap genomen. Een domein aangemaakt op internet, mijn webshop via mijnwebwinkel.nl aangemaakt en mezelf ingeschreven bij KVK. 

En dan... waar ga je beginnen. 

Van alle haarbandjes en speenkoorden die ik gemaakt had heb ik foto's gemaakt, en deze als eerste op mijn website gezet. 
De reclame verliep alleen nog maar via Facebook & Instagram, maar ik kreeg veel leuke bestellingen binnen.

Toch wilde ik verder... ondertussen groeide mijn dochtertje natuurlijk ook uit de babypakjes, en had natuurlijk al weer het hele internet afgestruind naar babykleding, maar het was weer eens niet mijn smaak, totdat ik op Instagram een pagina tegen kwam die Portugeese babykleding maakte voor (web)winkels. Daarmee ben ik in contact gekomen en hebben ze voor mij de eerste jurkjes en rokjes gemaakt... GEWELDIG!! 

Zo ben naast de verkoop van mijn eigen ontwerpen van haarbandjes en speenkoorden ook baby -en kinderkleding gaan verkopen, wat natuurlijk de combinatie erg leuk maakt. 

Inmiddels verkopen we meerdere merken zoals Be Chic, Puromimo, Wedoble, en natuurlijk ons eigen label N - by Nina.

Mocht je graag wat meer willen weten van mij of vragen hebben over de kleding of accessoires? Stuur gerust een mailtje naar info@n-bynina.nl

Veel liefs, Joanne


               

© 2020 - 2024 Baby & Kids Online Boutique | N - by Nina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel