Welk schoentje is het beste als eerste (loop)schoentje?
eerste loopschoentjes
''...maar wat zijn nu de beste schoentjes voor als je kindje begint met de eerste stapjes?''

Leuk... shoppen voor de kleine! De eerste "pantoffeltjes" had ik al gekocht voordat Nina geboren was. Dit waren heerlijke zachte slofjes, zonder enige steun dan ook.
Na een maand of 4  wilde ik toch wat anders, het werdt echt al een dametje, dus wil je ze daar natuurlijk ook op gaan kleden, en daar horen schoentjes ook bij.

De eerste echte schoentjes die ik voor Nina heb gekocht waren schoentjes met een hele flexibele zachte zool, de zool was gemaakt van leer. Maar deze vlotte meid ging met 8 maanden al staan, en had ze weinig grip met de schoentjes met leren zooltjes. Daarna heb ik schoentjes gekocht met een flexibele rubberen zool, deze waren fantastisch! Nina had grip, en bleef hierdoor makkelijker staan. Rond 11 maanden probeerde Nina zelfstandig in huis te gaan lopen, ze liep van de tafel, naar een kastje en steeds verder, maar wat zijn nu de beste schoentjes voor als je kindje net begint met de eerste stapjes?

- Binnen in huis is het beste om op de blote voetjes te oefenen, hierdoor voelen ze wat ze doen, hebben ze grip en leren ze sneller lopen.
- Begin eerst met een hele zachte zool, en als je kindje kan staan kan je schoentjes met een flexibele rubberen zool kopen, deze zijn namelijk heel fijn zodat je kindje minder snel valt, en ook belangrijk, de voetjes worden in een correcte positie gezet voor een gezonde ontwikkeling.
- Ook de eerste stapjes buiten aan de hand gaan perfect met een schoentje met flexibele rubberen zooltjes.
Laat wel altijd je kindje binnen in huis oefenen met stappen op blote voetjes!

De perfecte eerste loopschoentjes voldoen aan het volgende:

1. Soepel materiaal
De schoentjes moeten gemaakt zijn van soepel materiaal, zoals leer, suede of canvas. Deze natuurlijke materialen zorgen er ook voor dat de schoenen kunnen ‘ademen’ en de voetjes kunnen afkoelen. Dit voorkomt zweten! Kunstleer, plastic of lakschoentjes zijn dan niet de beste keuze.

2. Flexibele zool
Omdat de zool moet kunnen meebewegen met de natuurlijke bewegingen van de voeten van je kindje, moet deze flexibel zijn. Wij raden dus een soepele zool van rubber of leer aan. 

3. Juiste pasvorm
Kies de juiste pasvorm. De schoentjes moeten genoeg ruimte bieden rondom de tenen en juist wat steviger zijn rondom de enkel en hiel. Zo kunnen de voetjes niet verzwikken of verschuiven in de schoenen.

4. Juiste maat
Koop de schoentjes niet in een te grote maat. ‘Op de groei’ kopen is verleidelijk, maar dat betekent dat de schoen te groot kan zijn en daardoor niet genoeg ondersteuning biedt.

5. Sluiting
Let op de sluiting van de schoen. Je hebt schoentjes met veters, klittenband, ritsen en gewone instappers. Het voordeel van veters en klittenband is dat je ze strak kunt aantrekken, waardoor deze schoentjes vaak meer stevigheid en ondersteuning bieden.

Pas als je kindje 3 maanden ZELFSTANDIG kan lopen mogen ze schoentjes met harde zooltjes gaan dragen. Dan pas kan het voetje aan!

Laat dus je kindje nooit gelijk op schoentjes met harde zooltjes! Dit is niet goed voor de voetjes. 

Mocht je vragen hebben over dit advies? Stel ze gerust, en mail je vraag even naar info@n-bynina.nl

Veel liefs, Joanne

© 2020 - 2024 Baby & Kids Online Boutique | N - by Nina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel